top of page

Yağlı Saçlar Gerçekten Yağlı Mı?

Çok uzun zamandır müşterilerime hep anlatıyorum, bugün sizlere de yazmaya fırsatım oldu nihayet. Bazı alışagelmiş olan kelimeler veya söylentiler ne yazık ki çok ciddi hatalara sebebiyet verebiliyor. Farz edin ki doktora gidiyorsunuz ve şikayetiniz nedir diye sorduğunda baş ağrısından bahsediyorsunuz, oysa ki boğazınız iltihaplandı? Belki de bir açıdan diyebiliriz ki, boğaz ağrısı ve baş ağrısı beraber seyredilebilecek hastalıklara sahip olabilecek şikayetler. Ancak, ya migren teşhisi koyması gerekirken başım ağrıyor bulgusunu takip ederek ve yanlış ifadenizden dolayı size antibiyotik yazmış olursa bir doktor? Olacak iş mi bu?


Tabi ki bunlar çok fantastik örnekler ve hiçbir doktor sadece başım ağrıyor diye ilaç vermez fakat örnekleme yaparken vurgulamaya çalıştığım fark şu ki Yağlı Saçlar ve Kuru Saçlar birbirinin zıttı değil. ‘Yağlı’ nın zıttı – nedir? Evet şimdi gülmeye başladığınızı duyar gibiyim çünkü bu anda çoğunlukta jeton düşüyor ve ah evet ya, demeye başlıyoruz. Yağlının zıttı – Yağsız. Ve Kurunun zıttı nedir o zaman, sevgili dostlarım? Hahaha, evet gelsin cevabınız : Nemli! BRAVO!


Şimdi Türk Dil Kurumu olarak dil bilgimizi geliştirdiysek şimdi sıra bu yeni farkındalığımızın saç sağlımıza nasıl etki edeceğini konuşalım.


Daha önce defalarca videolarımda anlattım ve hep uyarmaktan vazgeçmedim, saçlı deri yağlı oldukça saçlarımız dökülmeye ne yazık ki neredeyse mahkum oluyor. Saçlı derimizin açık, gözeneklerin nefes alabiliyor olması lazım. Bu yüzdendir ki doğru ve gerçekten iyi arındırma yapabilecek şampuanları ve diğer saç bakım ürünleri kullanmak lazım ki saçlarımız daha sağlıklı ve gür uzamaya devam etsin.


Kuru saçlar için ise - ve bu arada yine de altını çizmek istediğim bir olay daha var ki - deriden mi bahsediyoruz? Saçlardan mı? Deri kuru ise çok özel ‘nemlendirme’ etkisi olan bakım ürünleri kullanmamız lazım, saçlar kuru ise ona göre ürünler seçilmeli. Çok sık rastladığım bir olay var, o da saçlı derisi yağlı olup, saçların kuruluktan şikayetçi olan müşterilerim.


Ve sanki bir daha bir yanılma olabilirmiş gibi hisseder gibiyim, kuru saçlara karşı savaşmak demek – onlara yağ sürmek demek değildir, sevgili arkadaşlar. Yağların görevi başka, nemlendirme yetenekli olan ürünleri kullanmak başka.


Çok daha fazla yazıp kafalarınızı karıştırmak istemiyorum, özetle demek istediğim şey şu ki – her duyduğumuz ve halk arasında çok popüler olan yöntem illa doğru olacak diye bir şey yok. Bilimsel yaklaşımlar ve doğru tespitler yapılmalı.


Saçlarınızı yanlış terminolojiden dolayı kaybetmeyin, çünkü kaybetmek kolay… Geri kazanmak bazen imkansız olabilir. Daha fazla faydalı bilgiler ve daha sağlıklı saçlara kavuşmak için bizi Instagram, Tiktok ve Youtube kanallarımızdan takip etmeyi unutmayın! Bye!

Comments


IMG_6558.jpg

Merhaba Ben

Saç Dedektifi

En doğru, en sağlıklı ve en güncel saç çözümleri ile saçlarınızın sağlığına kavuşmasını sağlamak için buradayım. Ben işimi çok ama çok seviyorum. “Saç” benim için hayatım oldu. İsterim ki benim saç önerilerim sayesinde siz de çok mutlu olun!

Benden Haber Almak İçin

Kayıt Olduğunuz İçin

Teşekkürler!

  • Facebook
  • Instagram
  • Twitter
bottom of page