top of page

Bir Havlunun Saçımıza Zarar Verebileceğini Düşünebilir Miydiniz?

Çoğumuz duştan sonra saçlarımızı kurutmak için bu masum gibi görünen havluyu kullanıyoruz, öyle değil mi?


Ancak ne yazık ki fark edemiyoruz ne kadar saç hasarına, kırılmaya ve hatta saç dökülmesine neden olabileceğini...


İnanmak zor ama doğru,

Şöyle bir hayal edelim, duş alırken neler oluyor;

Duştan sonra tırnaklarınızın nasıl daha yumuşak ve zayıf hissettiğini hiç fark ettiniz mi? Hele de çok sıcak ve uzun süreli banyolarda bu durumlar daha da çok meydana gelebiliyor. Bunun nedeni, siz duş alırken tırnaklarınızın suyu emmesidir. Saçlarınız da tıpkı tırnaklarınız gibi de suyu emer. Su, saçınızın şişmesine ve elastik gibi daha çok uzamalarına neden olup, tabiri caizse mukavemetini kaybetmeye başlıyor ve bu nedenle kırılmaya, uçlardaki kırıklara ve renginin bile solmasına neden olabiliyor.

Saçınız duş esnasında ve sonrasında ıslak olduğu müddetçe çok savunmasızdır.


Özellikle saçlarında incelme, yani seyrelme, aynı zamanda saç dökülme sorunları yaşayanlar için daha da çok büyük önemini taşımaya başlıyor. Hele de saçlarınız kimyasal işlemlere kalmış ve yıpranmışsa.

Ve bu sefer, bu kadar savunmasız bir hali ile saçınız ayrıca bir havluyla karşı karşıya kalıyor ve sert darbeler veya sert kurutma manevraları saçlarınıza daha da çok zarar verebilir.

Size tavsiyem, mümkün olduğu kadar narin bir şekilde saçlarınızdan su almaya çalışın. Sert darbelerle, kafayı kaşırcasına değil, daha çok tampon hareketler ile yavaşça saçlarınızdan fazla suyu almaya özen gösterin. Aynı şey açıkçası saç taraması için de geçerlidir. Saçlarınız ıslakken onları sertçe taramaktan kaçının, saçlarınız karışıyorsa ve kolay taranamıyorsa banyonuz esnasında bakım krem ve maskeleri kullanıp, ellerinizin ve parmaklarınız yardımı ile dikkatlice bu karışan saçları açmaya özen gösterin.


Bu sayede hem saçlarınızın daha sağlıklı uzadığını göreceksiniz hem de daha parlak ve daha az kırılgan olduğunu fark edeceksiniz.

p.s. son tavsiyem, özellikle uzun saç sahibi olanlar için: saçlarınızı hiç bir zaman diplerden taramaya başlamayın. Karışmış olabilme ihtimaline karşı ve halen de ıslaksa , demin yazdığım gibi, onları koparmanız çok kolay olacak ne yazık ki. Yavaşça uçlardan başlayarak yukarıya doğru ve yumuşak fırça hareketleri ile davranmanızı tavsiyemdir. Hem saç kökleriniz zarar görmez hem de uzamış olan saçlarınız. Dile kolay, ayda ortalama bir saçın 1 cm uzadığını düşünürseniz, kaç yıl lazım uzun saçlara kavuşmanız için kendiniz hesaplayın:)


Sağlıklı ve gür saçlı günler dilerim,

Sevgilerle

Saç Dedektifiniz

Comments


IMG_6558.jpg

Merhaba Ben

Saç Dedektifi

En doğru, en sağlıklı ve en güncel saç çözümleri ile saçlarınızın sağlığına kavuşmasını sağlamak için buradayım. Ben işimi çok ama çok seviyorum. “Saç” benim için hayatım oldu. İsterim ki benim saç önerilerim sayesinde siz de çok mutlu olun!

Benden Haber Almak İçin

Kayıt Olduğunuz İçin

Teşekkürler!

  • Facebook
  • Instagram
  • Twitter
bottom of page