top of page

Saçlarım Hacimsiz ve Sönük, Ne Yapabilirim?

Bu soruya sizi görmeden ve detaylı Saç Check-Up’ınızı yapmadan pek profesyonel cevap veremesem de bugün sizler için bu konuda dikkat edebileceğiniz püf noktalarını yazmak istedim.

Saçlarımızı sönük gördüğümüzde bizi rahatsız eden bu görünüm, aslında bize daha çok şey söylüyor olabilir. Örneğin, kullanmış olduğunuz saç şampuanı veya saç bakımı ürünleri sizin saçınız için ne kadar uygun? Bu çok önemli bir faktör, çünkü saçınızı size uygun olmayan kozmetiklerle temizliyorsanız, saçınızda ekstradan yağlanma ve kepeklenme oluşabilir, bu da saçlarınızın hacimsiz olmasına neden olabilir.

“Şampuanımı arada sırada değiştirmem lazım, yoksa saçlarım alışıp yağlanmaya ve sönük olmaya başlıyor” – bu cümle tanıdık geldi mi? :-) Böyle bir alışkanlık var bizde ne yazık ki, zannediyoruz ki saç şampuanımızı değiştirdiğimizde saçlarımıza çok büyük bir iyilik yapıyoruz. Oysa ki, çok önemli bir faktör var o da saçların şampuanlara “alışma” faktörü. Şampuan veya diğer saç bakımı ürünleri ile yıkadığınız saçlarınızın tam olarak arınamaması, her yeni yıkamanızda da saçlı derinizde birikerek saçlarınızı daha da ağırlaştırıyor. Yeni şampuanınız, yani başka bir marka şampuana geçiş yaptığınızda ise, formülasyon olarak farklı bir kimyasal yapıya sahip olduğu için, saçlarınızın daha iyi temizlediğini hissettiriyor olabilir, ama bu gerçekten doğru mu?

Zeytinyağını suyun içinde çözebiliyor musunuz? Ne kadar karıştırırsanız karıştırın, yağ minik minik toplar halinde kalır ve sonrasında yine birleşip suyun üstüne çıkar. Biraz komik bir örnek, ama kendimi doğru bir şekilde ifade etmek istiyorum. Piyasada çok güzel ve kaliteli ürünler var, çok iyi markaların laboratuvarları da her gün yeni ve daha iyi ürünleri çıkarmak için çalışıyorlar, bütün bu çabalar boşuna olmaz herhalde, değil mi?

Önemli olan sizin için doğru ürünleri tespit edip seçmektir. Ürünler saçlarınızı temizlesin (arındırsın) ve saçlarınıza fayda etsin. Yanlış ürünler kısa vadede ne kadar işe yarıyor gibi görünseler de uzun vadede saçlarınıza zarar verebilir.

Sağlıkla kalın,

Sizin Saç Dedektifiniz

Victoria Ishkhanova

Comments


IMG_6558.jpg

Merhaba Ben

Saç Dedektifi

En doğru, en sağlıklı ve en güncel saç çözümleri ile saçlarınızın sağlığına kavuşmasını sağlamak için buradayım. Ben işimi çok ama çok seviyorum. “Saç” benim için hayatım oldu. İsterim ki benim saç önerilerim sayesinde siz de çok mutlu olun!

Benden Haber Almak İçin

Kayıt Olduğunuz İçin

Teşekkürler!

  • Facebook
  • Instagram
  • Twitter
bottom of page