top of page

Saçlarım Sönük ve Çabuk Yağlanıyor. Ne Yapabilirim?

Her sabah duş alıyorsunuz, saçlarınızı yıkıyorsunuz ve öğlene doğru saçlarınızın hacminden eser kalmıyor ve ne yaparsanız yapın, saçlarınız yağlı “yapış yapış” veya “sönük” bir hal alıyorsa, saçlarınıza baktırma zamanı geldi demektir.

Her yazıda neredeyse Saç Check-Up’tan bahsediyorum, bunu da özellikle yapıyorum. Saçlarınızın ihtiyacını belirlemek ve doğru tespitler yapmak adına ne kadar önemli olduğunu sizlere duyurmak istiyorum. Yanlış ürün seçimi veya yanlış ürün kullanımı sonucunda naif gibi görünen “çabuk yağlanan saçlar” efekti aslında yavaş yavaş saçlarınızın köklerini zehirliyor, saç köklerinize zarar veriyor… Ve şimdilik sadece kozmetik açıdan kendinizi rahat hissedemiyor olabilirsiniz, ama altta yatan çok daha derin sorunlar ileride saçlarınızı kaybetme noktasına kadar götürebilir.

Ben sizin saç dedektifiniz olarak, sizi uyarmak zorundayım. Saçlarınıza çok dikkat edin!

Ve tatlı niyetine size ufak bir iki püf noktayı öğreteyim de öyle bitireyim bu yazıyı :)

Saçlarınızı yıkarken kullandığınız şampuan 2 ya da 3’ü bir arada ise, şampuanınızı değiştirin, sade bir şampuan alın ve ayrı bir saç kremi alın. Şampuanlar çünkü saçı ve saçlı deriyi temizlemek için üretiliyor, saç kremleri ise sadece saçlar içindirler. 3’u bir arada şampuanlar bu iki işlevi bir arada götürmeye uğraşıyor. Banyoda saçlarınızla daha kısa süre uğraşın diye ve saçlarınızı yıkarken hemencecik yumuşasın diye, fakat özellikle saçlarınızda yağlanma sorunu varsa bu tarz şampuanlardan uzak durmaya çalışın.

Bir püf nokta daha, yine saç kremleri ile ilgili. Özellikle hanımefendilerimize sesleniyorum; Saçlarımızı şampuan ile yıkadıktan ve şampuanı duruladıktan sonra saç kremini hem boylarına hem de uçlarına sürüp, 5-10 dakika bekletmenizi öneriyorum. Saçlar nemini ve yumuşaklığını alsın (saç kremini sürüp hemen duruladıktan sonra saç ihtiyacı olan bakımı alamıyor.)

Ve altını tekrardan çiziyorum: sadece saç uçlarına ve boylarına! Bazen saç uçlarına diyor firmalar ve kişiler yalnızca uç kısmı, yani son 3 santimine bakım ürünlerin kullanıyorlar, oysa ki saçların boyları boyunca bakıma ihtiyaç duyuyorlar.

Amma ve lakin: kesinlikle saç kremini diplerinize, yani saçlı derinize sürmeyin. (Bazı kişiler saç kremini uyguladıktan sonra iyice masaj uygulayıp onu scalp bölgemize, yani saçlı derimize iyice yedirmeyi seviyorlar, bu çok ama çok yanlış.) Saç kremi sadece saçlar içindir, saçlı derimize bööyyyyyllllleeeee masaj uygulayarak daha yeni arındırılmış cildimizi (saçlı derimizi) tekrardan kapatıyorlar, gözenekler tıkanıyor ve cildimiz nefes alamaz hale geliyor.

Bu da saçlarımızın sönük, yağlı ve yapış yapış haline gelmesine sağlıyor.

Tabi bu tavsiyelerimizden yalnızca birkaçıdır. Sizi görmeden ve analiz yapmadan sizin için en doğru ürünleri tavsiye etmem maalesef imkânsız. Ama çok soran oluyor, çok yazan oluyor. Ne yapabilirim, nasıl kullanabilirim, daha iyi nasıl olabilirim…Uzaktan en azından az da olsa sizin saçlarınızın biraz daha iyi olması için ufak bir dokunuşum olsun istedim :)

Sorularınızı cevaplamaya devam ediyor olacağım,

Takipte kalın

Saç dedektifiniz!

Comments


IMG_6558.jpg

Merhaba Ben

Saç Dedektifi

En doğru, en sağlıklı ve en güncel saç çözümleri ile saçlarınızın sağlığına kavuşmasını sağlamak için buradayım. Ben işimi çok ama çok seviyorum. “Saç” benim için hayatım oldu. İsterim ki benim saç önerilerim sayesinde siz de çok mutlu olun!

Benden Haber Almak İçin

Kayıt Olduğunuz İçin

Teşekkürler!

  • Facebook
  • Instagram
  • Twitter
bottom of page