top of page

Saç Ekimi Mi? Protez Saç Mı? Daha İyi Bir Seçenek Var Desem?

Takipçilerim hep sorar bana, Sizce Saç Ekimi mi yaptırayım? Protez saç mı?


Cevabım da: bu uygulamalar arasında bir karar vermek için ne bence ne de sizce’si yok. Herkes farklı, herkesin saç durumu farklı ve uygulamaya olan uygunluğunu kişiye özel değerlendirmek çok önemli.


Ama yine de bence’yi soruyorsanız bana, cevabım şöyle olacak: Bence her iki uygulamaya karar vermeden önce veya her iki uygulama arasında gidip gelmektense, öncesinde saçlarınıza Saç Check-Up yaptırın ve saçlarınızın ne durumda olduğunu tespit edin. Çünkü kendi saçlarınız daha yaşıyorsa ve trikolojik terapiler ile saçlarınızı yoğunlaştırmak mümkünse, BENCE kendi saçlarınızı kurtarma yoluna girin, çünkü Trikolojik terapiler aslında yukarıda bahsettiğim bu iki uygulamaların beraberinde değerlendirilmesi gereken bir “hazırlık” aşamasıdır.


Şöyle açıklayayım;


Diyelim ki saçlarınız dökülüyor ve yoğunluğu arttırmak için saç ekimi yaptırmayı düşünüyorsunuz. Bana geldiğinizde, size detaylı bir trikolojik saç analizi yapıyorum ve saçlarınızın ne durumda olduğunu tespit ediyorum. Dökülmeler % kaç oranda olduğunu ve en önemlisi – saçlarınızın kökleri yaşayıp yaşamadıklarını analiz ediyoruz.


Çünkü saç ekimini yapacak olan doktor, görünen saçların arasındaki boşluklarını dolduracak ve dolayısıyla eğer biz sizinle trikolojik saç terapilerimizle o boşlukları doldurursak, daha doğrusu ne kadarını kurtarırsak halen yasamakta olan saç köklerinden, o kadar daha başarılı olacak saç ekimi doktorun operasyonu. Çünkü onun amacı mevcut olan saçlarınıza zarar vermek değildir, kökleri ölmüş ve saçların artık çıkmayacak olan bölgelere yeni saçları eklemektir. Ya saç kökleriniz yaşıyorsa derinin altında? Ya halen onları kurtarmak şansımız varsa? Anlatabildim mi ne demek istediğimi?


Sonuç: Saç ekimi öncesinde gelin, biz saçlarınızdan ne kadarını kurtarabileceğimize bakalım ona göre doktorunuzla konuşur, doğru bir planlama yaparsınız. Hem daha gür saçlara kavuşmanız için hem de daha doğru bir karar vermeniz için…J


Peki ya protez saç derseniz?


Aynısı protez saç için de geçerli, çünkü sonuçta belirli bölgeleri kazıtıp (ya da yeni medikal protez saçlarla artık kazıtmadan da uygulama yapılıyor, o da başka bir detay, ama sonuçta kapatılacak bölgeden bahsediyoruz) protez saç uygulamasını yaptırmaktan bahsediyoruz burada. Yine de kendi saçlarınız varken, onları kurtarmak, yoğunlaştırmak, daha ölmemiş saç köklerini uzatmak ve uygulanacaksa şayet bile, protez saç uygulanacak bölgeyi küçültmek mümkünse?


Sonuç: Protez saç uygulamasına karar vermeden önce, saçlarınıza Trikolojik Saç Check-Up yaptırın. Hala hayatta olan saçlarınıza boşuna veda etmeyin!


Dahası da var desem?


Saç Ekimini Protez Saç ile beraber kullanmak mümkün olduğunu biliyor muydunuz?


Diyelim ki saçınızdaki açıklık alanı çok geniş ve donör bölgesi yeterli değil o bölgeyi kapatacak kadar. O zaman ne yapabilirsiniz, biliyor musunuz?


Doktorununuz ile iyi bir plan yaparak, ön bölgelerdeki saçın yoğunluğunu ve çizgi tasarımlarını oluşturup, donör bölgesinden ihtiyacı olduğu kadar saç ekimini yaptırabilirsiniz, kalan açık bölgeye de bizimle görüşerek, protez saç uygulamasını yaptırıp, mükemmel ötesi bir uygulamaya imza atabilirsiniz. Ve unutmamanız gereken şey nedir?


Tabii ki, bu hybrid uygulamasının öncesinde, bana gelin, saçınıza trikolojik Saç Check-Up yapalım, çünkü amacım hangi uygulamaya karar verirseniz verin, kendi saçınızdan kurtarabildiğimiz kadar kurtarıp, diğer uygulamaları daha da mükemmel hale getirmenize yardımcı olmaktır!


Sağlıklı ve gür saçlı günler dilerim,

Sizin Saç Dedektifiniz

Comments


IMG_6558.jpg

Merhaba Ben

Saç Dedektifi

En doğru, en sağlıklı ve en güncel saç çözümleri ile saçlarınızın sağlığına kavuşmasını sağlamak için buradayım. Ben işimi çok ama çok seviyorum. “Saç” benim için hayatım oldu. İsterim ki benim saç önerilerim sayesinde siz de çok mutlu olun!

Benden Haber Almak İçin

Kayıt Olduğunuz İçin

Teşekkürler!

  • Facebook
  • Instagram
  • Twitter
bottom of page