top of page

Saçlarımda Egzamam Var, Ne Yapmalıyım?

Herkese merhaba! Bugünkü konumuz egzama! Sizlerden sıklıkla gelen ''Egzama için tavsiyeleriniz var mı?'' 'Egzamam var, ne yapabilirim?'' gibi sorularınızla alakalı çok uzun zamandır detaylı cevap vermek istiyorum.


Öncelikle size sorum şu: Egzama teşhisini kim koydu? Yani siz kendi kendinize bunun egzama olduğuna mı karar verdiniz, yoksa doktora mı gittiniz? Doktorunuz da size egzama teşhisi mi koydu acaba? Özellikle bu soruları sormam gerekli çünkü ne yazık ki bizler böyle kendi kendimize teşhis koymayı severiz ve 'işte komşumda da aynısı var onunki egzamaymış, bende de var benimki de egzamadır' ya da ‘internete yazdım şikayetlerimi egzama ile aynı belirtiler çıktı’ misali… Ne yazık ki doktora danışmayarak doğru teşhisleri koymayarak yanlış yönlere gidebiliriz.


Birinci unsurumuz, belirtileri fark ettiğimiz anda doktora gidip egzama teşhisi konulmasıdır. Egzamanız şayet başlangıç seviyesinde ise -yavaşlatmak ya da yumuşatmak varken, daha konforlu bir hale getirmek varken- doktora danışmayarak daha kötü daha ciddi problemlere neden olabiliyoruz. Doktora gitmeksizin kendinize egzama teşhisi koymayın lütfen, çünkü gereksiz yerde rahatsızlığı daha kötü hale getirebilirsiniz, tedaviyi geciktirebilirsiniz. Mesela bana egzamam var diye başvuran birçok kişiye sorduğumda 'Doktor mu teşhisi koydu? Kendiniz mi teşhis koydunuz?' derken çoğu kişi ''Yok hayır doktor değil, ben fark ettim egzama olduğunu’’ gibi cevaplarla karşılaşıyorum. Lütfen doktorun size vereceği ilaçların ve tedavilerin çok önemli olduğunu vurgulamak istiyorum.


İkinci unsur ise benim sektörel deneyimlerim ve benim hayatımdaki trikoloji tecrübelerime dayanarak söylüyorum ki egzamaya benzeyen hatta egzama kadar rahatsızlık verebilecek durumlar olabiliyor. Özellikle saç derisinde bilakis ense kısmında oluşuyor.


Cilt yapınıza uymayan birtakım kozmetik ürünlerin kullanımı alerjik rahatsızlıklara neden olabiliyor. Bu tarz rahatsızlıklar da bazen egzamaya benzeyebiliyor. Dolayısıyla bu aradaki ince farkı çok iyi tespit etmek gerekli.


Gelin saçlarınıza analiz yapalım. Farkında olmadan kullandığımız şampuanların içeriğinde bulunan maddeler bizim cildimize zarar veriyor. (Özellikle şampuandan bahsediyorum çünkü diğer saç bakımı ürünlerine nazaran şampuan saç derimize direkt olarak nüfuz ediyor.) Kullandığımız şampuanlar saç derimize zarar vermeye başladıktan sonra ilk olarak ufak ufak kaşıntılar başlıyor. O kaşıntılar daha sonra kabuklanma, kızarıklık vs haline gelmeye başlıyor. İnsanlar -özellikle uyurken- kafa bölgesini kaşıyarak ister istemez cildi o kadar hassas bir hale getiriyorlar ki tabii ki görüntü olarak neredeyse egzamaya benzeyen bir hal alıyor. O yüzden benim tavsiyem şu gelin saçlarınıza analiz yapalım. Saçlarınıza ve saçlı derinize analiz yapalım. Ben egzama teşhisi tabii ki koyamam, teşhis koyma işi doktorlara ait ve gerçekten Türkiye’de çok iyi doktorlar ve dermatologlar var.


Ben burada en azından yanlış ürün kullanımından dolayı yaşadığınız, hatta hiç kullanılmaması gereken maddelerin cildinize nüfuz etmesinden kaynaklı saç derisi problemleri için uyarılar yapmak istedim. Mesela size kendimden örnek vermek istiyorum, benim Histamin İntoleransım var. Ben bunu yıllardır biliyorum, benim tüketmemem gereken birtakım gıdalar var, pek çoğunu zaten yemiyorum. Ama mesela deli gibi âşık olduğum bir şey var, o da avokado! Avokado resmen benim tutkum! Benim aşkım hem şekil olarak hem de renk olarak çok seviyorum tadını da bayılıyorum. Mamafih bana müthiş derecede dokunuyor. Çünkü histamin içeren bir meyve… Ben son üç aydır özel bir diyet yaptığım için her sabah avokado yiyordum, yetmediği gibi bir de öğlende ekstradan avokado yiyordum. Bu durum ciltte inanılmaz rahatsızlıklar vermeye başladı. Ben -hani bir deyim vardır ya bile bile lades olmak- işte bu avokadoların sorun yaşatacağını bile bile yedim, çünkü müthiş keyif alıyordum ama biliyordum ki bir noktada durmam gerekiyor. Çünkü cildim rahatsız oluyor. Azıcık bilinçli yapılan bir hata…


Size tavsiye etmek istediğim benim de Histamin İntoleransımın ciddi anlamda arttığı bu dönemde kullandığım rahatlatıcı bir ürünü tavsiye etmek istiyorum. CRLAB Leniskin Cream! Ben bu üründen çok büyük keyif alıyorum ve gerçekten çok rahatlatıyor. Saç derimi rahatlattığı gibi ellerimde de kullanıyorum, bazen ense bölgesine de kaşıntı olduğu zaman kullanabiliyorum. Bu ürün tedavi edici bir ürün ya da bir ilaç değildir. Tamamen rahatlatıcı bir üründür, İtalya'da Cesare Ragazzi firması tarafından geliştirilmiş bu ürünü bana ulaşarak satın alabilirsiniz.


Cilt kurulukları, ciltte oluşan kepeklenme, hassasiyet ve kaşıntı olduğu zamanlarda ayrıca kullanabileceğiniz bir ürün arayışınız varsa değerlendirebilirsiniz. Benim, yakınlarımın ve ekibimin kullanmış olduğu ya da gerektiği zaman kullanabildiğimiz bir ürün.


Son olarak özetlemem gerekirse yaşadığınız durumun egzama, seboreik dermatit gibi bir dermatolojik rahatsızlık olduğunu düşünüyorsanız mutlaka doktora gidin.


Saçlarınıza trikolojik bir analiz yaptırmayı düşünüyorsanız, ki bence düşünün, çünkü saçlarınızın 5 ya da 10 sonraki halini öngörebiliyoruz. Saçlarınızdaki sorunları tespit edebiliyoruz ve oluşabilecek saç dökülme sorununu önceden görebildiğimiz için erkenden müdahale etme şansına sahibiz. Unutmayın eğer saç kökleriniz yaşıyorsa dökülmüş olan saçlarınızı geri getirebiliyoruz.


Sağlıkla kalın, gür ve sağlıklı saçlara kavuşmak için daha fazla geç olmadan mutlaka gelin.

Saç dedektifiniz sizin saçlarınızı kurtarsın.

İyi günler





Comments


IMG_6558.jpg

Merhaba Ben

Saç Dedektifi

En doğru, en sağlıklı ve en güncel saç çözümleri ile saçlarınızın sağlığına kavuşmasını sağlamak için buradayım. Ben işimi çok ama çok seviyorum. “Saç” benim için hayatım oldu. İsterim ki benim saç önerilerim sayesinde siz de çok mutlu olun!

Benden Haber Almak İçin

Kayıt Olduğunuz İçin

Teşekkürler!

  • Facebook
  • Instagram
  • Twitter
bottom of page