top of page

Saç Dökülmesinde Saç Ekimi Çözüm Olur Mu?

Bir örnek ile cevap vereyim size, en iyisi. Diyelim ki çok kilonuz var ve dolapta artık giyecek kıyafetimiz kalmadı, hiçbir kıyafet size uymuyor. Ne yaparsınız? Spor salonuna ya da diyetisyene mi gidersiniz? Alışverişe gidip daha büyük beden kıyafet mi alırsınız?


Saç dökülme sorunu ile savaşırken, saç ekimi yaptırmak aslında kilo ile savaşırken alışverişe gidip daha büyük beden almaya benzer, ne yazık ki arkadaşlar.


Çünkü saç ekimi sorunu tamamen çözmüyor, belirli seviyelerde “kamufle” ediyor sorununuzu.


Geçici süreliğine yeni ekilmiş saçlar diğer saçların arasına geldiğinde saçlar ekstra gür gibi hissettiriyor olabilir, fakat eski saçların dökülmeye devam edeceğini unutmamanız lazım. Ve sorun büyümeye devam ediyor. Kilo alınca kıyafet almak basit iken, L yerine XL alınır, gerekirse XXXL bile alınır… Saçlar için ise böyle bir imkanımız yok ne yazık ki. Donor ( verici ) bölgenin zenginliği ve verimliliği çok önemli ve ayrıca ekim yapılacak bölgenin büyüklüğü de önemli. Hele de kadınlarda saç ekimi konusunda daha da hassas olmak lazım. Çünkü neredeyse yapılamayacak derecede nadir olur kadınlarda saç ekimi. Bu konuda şimdi çok detaylı konuşmayacağım, başka bir zamanda detaylı anlatacağım. Sadece aklınızda tutmanızı istedim.


Peki saç ekimi değilse de ne yapalım?


Saç ekimi tek bir çözüm değil, bu bir. Saç köklerini ölmemişse – sizin daha çooook seçenekleriniz var – bu iki. Bazı bölgelerde artık saçlarınız çıkamayacak derecede açılmalar olmuşsa – yine de çözümler var, medikal saç, protez saç, yine de saç ekimi ama doğru ve planlı olması oldukça önemli.


Tavsiyem?


Saçlarınıza detaylı trikolojik saç analizi yapalım. Saç kökleriniz yaşıyorsa, onlara güç verelim, onların tekrardan “üreme” safhasına girmelerine yardımcı olalım. Düşündüğünüzden daha çok saçı kurtarma şansınız olabilir. Geç kalmayın yeter ki.

Comments


IMG_6558.jpg

Merhaba Ben

Saç Dedektifi

En doğru, en sağlıklı ve en güncel saç çözümleri ile saçlarınızın sağlığına kavuşmasını sağlamak için buradayım. Ben işimi çok ama çok seviyorum. “Saç” benim için hayatım oldu. İsterim ki benim saç önerilerim sayesinde siz de çok mutlu olun!

Benden Haber Almak İçin

Kayıt Olduğunuz İçin

Teşekkürler!

  • Facebook
  • Instagram
  • Twitter
bottom of page