top of page

Saç Check-Up Nedir?

Check-Up terminoloji olarak hepimizin alışık olduğumuz bir sağlık terimidir. İngilizce “Check” – Kontrol anlamını taşıyor. Sağlığımızı kontrol altında tutmak ve hastalanmadan önce gerekli tedbirleri almak için yapılır.

Saçlarımız da vücudumuzda bulunan organlarımızdan biri olduğu için, aynı şekilde “tedbirli” kontrollere ihtiyaç duyuyor. Yani kısacası, hastalandıktan sonra tedavi olmak için uğraşmaktansa, hastalanmamak için tedbirleri almak ne kadar önemli ise, saçlarımızın döküldükten sonra onları kurtarmak için uğraşmaktan, sağlıklı saçlarımız için “önleyici terapileri” ve “önleyici analizleri” yaptırmakta büyük bir fayda var.

Saç Check-Up’ı saçlarımızın nelere ihtiyaç duyduğunu bize anlatır ve saçın durumunun 5-10 yıl sonrasını ön görüp bize aslında olabilecek sorunları ortadan kaldırmamıza yardımcı oluyor.

Saç Check-Up’ı ne zaman yatırmam lazım diye sorarsanız de, bence her kişi periyodik olarak bu Check-Upları yaptırmalı. Daha doğrusu şöyle düzelteyim; Saçlarını seven ve onları değerli bulan herkes! Benim için saçlarım çok önemli ve bu yüzden bana gönderdikleri en ufacık bir sinyalleri dikkate alırım, örneğin:

Saçlarımda kaşıntı varsa veya saçlarımda kepek varsa ya da saçlarım çabuk yağlanıyorsa – ben hemen Saç Check-Up yaptırıyorum kendime ve onun sonuçlarına göre trikolojik terapilere derhal başlıyorum.

Siz Saç Dedektifisiniz, bu kadar saç konusunda bilginiz var ve ona rağmen saçlarınızda sorunlar yaşıyor musunuz? Sorunuzu duyar gibiyim. :)

Aslında evet, benim uzmanlığım saç ama sonuçta bir insanim ve yoğun çalışan ve sürekli seyahat eden bir insanim. Bazen yurt dışına giderken şampuanlarımı ve diğer saç bakımı ürünlerimi almayı unutuyorum ve otelde şampuan kullanmak zorunda kalabiliyorum. Mesleğim gereği de çok fazla ürün denemesi yapıyorum ve bazen saçlarımın dengesini bozabiliyorum. Neyse ki ben çözümleri biliyorum ve hemencecik saçlarımı eski ve sağlıklı haline getirebiliyorum. :)

Bir kan tahlili gibi düşünün, hayatınızda bir kere kan tahlili yaptırmak ömür boyu sizin sağlığınızın iyi olacağı anlamına gelmez ya? Aynı şekilde saçlarınız, onlara iyi bakmanız ve periyodik olarak iyi halde olup olmadığını kontrol ettirmeniz lazım. Saç Check-Up ise bunun için en önemli bir işlem.

Sağlıklı ve Gür Saçlı Günler Diliyorum,

Sevgilerimle

Saç Dedektifiniz

Comments


IMG_6558.jpg

Merhaba Ben

Saç Dedektifi

En doğru, en sağlıklı ve en güncel saç çözümleri ile saçlarınızın sağlığına kavuşmasını sağlamak için buradayım. Ben işimi çok ama çok seviyorum. “Saç” benim için hayatım oldu. İsterim ki benim saç önerilerim sayesinde siz de çok mutlu olun!

Benden Haber Almak İçin

Kayıt Olduğunuz İçin

Teşekkürler!

  • Facebook
  • Instagram
  • Twitter
bottom of page