top of page

Kanser ve Saç Dökülmesi: Psikolojik Sağlığı İyileştirmek İçin İnovasyon


Kemoterapiye bağlı alopesi durumlarında, yenilikçi bir tıbbi cihaz saç uygulaması,

kanserli hastaların yaşam kalitesini ve psikolojik refahını iyileştirir.

Kemoterapiye bağlı alopesi, kemoterapi tedavilerinde

kanser hastalarının %65 fazlasını etkiler.


Salute Donna Onlus ve Milan Ulusal Kanser Enstitüsü, meme kanseri ve kemoterapiye bağlı Alopesi yaşayan hastaların yaşadığı estetik ve psikolojik etkiyi değerlendirmek adına ilk pilot çalışmayı sundu ve yeni CNC* Tıbbi Cihaz Saç Sisteminin geleneksel peruklara göre on puanlık bir fark olduğunu belirtti.

*CRLab tarafından geliştirilen, kemoterapiye bağlı Alopesi hastalarının günlük ve sosyal yaşamını iyileştirebilen, 39 aşamalı bir süreçle el yapımı olan İtalyan yenilikçi bir tıbbi cihaz.


Roma 10 Temmuz 2020- Geleneksel peruk yerine yenilikçi bir tıbbi cihaz saç sisteminin kullanılması sayesinde, zaman içinde algılanan ferah ve vücut imajında genel bir iyileşme gözlemlenmiştir. Kemoterapi kaynaklı alopesiden etkilenen sadece tümör patolojisiyle değil saç dökülmesinin ağır psikolojik ve sosyal etkileri ile de uğraşmak zorunda kalan kadınlar için kendisini hasta görmemek ve “eskisi gibi“ hissetmek konusunda önemli bir dönüm noktasıdır.


CRLab-Cesare Ragazzi Laboratuvarları tarafından geliştirilen ve %100 İtalyan CNC tıbbi cihaz saç uygulaması meme kanseri ve kemoterapiye bağlı Alopesi hastalarında psikolojik etkisini değerlendirmek için bir pilot çalışma yapıldı. Milano Ulusal Kanser Enstitüsü ile Salute Donna Onlus tarafından desteklenen bu pilot çalışmadan çok olumlu sonuçlar ortaya çıktı.


Salute Donna Onlus Başkanı Annamaria Mancuso, ”Salute Donna, yaşam kalitelerini iyileştirmek için en iyi çözümleri arayan kanserli kadınları desteklemeye her zaman kendini adamıştır. Birkaç hastadan saç dökülmesi için yeni bir tür yardım olduğunu duymuştuk, ancak CRLap bizden önce davrandı ve bizimle iletişime geçti. CNC tıbbi cihaz saç sisteminin komplike üretim sürecinin gerçekleştirildiği Bologna‘daki fabrikaya davet edildik. Bunun gerçek bir yenilik olduğunu hemen anladık: Ulusal Kanser Enstitüsü ile tekrarlayan meme kanseri olan kadınlar ve ikinci bir kemoterapi kaynaklı alopesi ile ilgili talimatlı bir çalışma taşımanın önemini konuştuk. Sonuçlar çok iyi. Bu sistem hem kadınlara hem de kanserden etkilenen erkeklere ve gençlere yardımcı olabilir. Bir sonraki adım bu sisteme adil erişim sağlamak için bölgesel karar vericilerle konuşmak olacaktır. ”Milan Ulusal Kanser Enstitüsü, Kanser hastalarına yalnızca en iyi tesisleri en son teknolojileri ve yenilikçi çözümler sunmak için değil ayrıca kanser hastalarının sağlıklarını ve yaşam kalitelerini iyileştirmeye amaçlayan küresel bir bakım sağlamak için her zaman bilimsel araştırmalara kendini adamıştır.



Milan Ulusal Kanser Enstitüsü IRCCS Vakfı Başkanı Marco Votta Ulusal Kanser Enstitüsü’nde, Kişiye hiçbir zaman dikkat eksikliğimiz olmadı, ilgi odağındaki hasta bir söyleme şekli değil, her zaman olduğu gibi bir gerçekliktir. Bizimki, Gianni Buonadonna ve Umberto Veronesi gibi Enstitü’deki faaliyetlerini sürdüren onkoloji devlerinin ürettiği gibi, bilim ve teknolojinin dengeli bir karışımında, aynı zamanda bakımın insanlaştırılmasında bir başarı hikayesidir. Bu çalışmaya katılma seçimi bu ışık altında yorumlanmalıdır: Kanser, hastalıkla sürekli yüz yüze olmak üzere kişisel yaşamda, seçimlerde, çabalarda büyük değişiklikler dayatmaktadır. Bu nedenle benlik saygısı ve psikolojik dengelerin azalmasına yol açan kişisel ve estetik algının kaybedilebilir olması kaçınılmazdır. Yıllardır Enstitü ‘de makyaj seansları düzenliyoruz, geçen yıl türbanlılarla bir defile de vardı ve bugün tibbi saç cihazları ilgilendiren bir pilot çalışmaya katılıyoruz. Amaç hastalarımızın tekrar kadın olma arzusunu bulmalarına, günlük hayatta ve işte güvenlik ve kararlılık kazanmalarına yardımcı olmaktır.”


CNC Saç sistemi tıbbi bir cihazdır, İtalya’da yapılan ve insan, bakir tedavi edilmemiş saç kullanan, tek tek ince biyo-uyumlu polimer membran patentine yerleştirilen son derece özelleştirilmiş bir saç uygulamasıdır. Tamamen el yapımı olan üretim süreci 39 fazla içerir ve tüm süreç ISO 9001: 2008 Standartlarına göre onaylanmıştır.


CRLab CEO’su Stefano Ospitalli, “Tıbbi cihaz saç uygulamasını kullandıktan sonra, çok az hasta onkolojik tedavi gören diğer kadınlar için daha fazlasını yapmamızı istedi. Buradan yapılandırılmış bir araştırma yapma fikri ortaya çıktı, acı çeken insanlara yardım edebileceğimizi de anladık. Kısmen de olsa, bu acıyı hafifletebilecek olmak, bir şirket için sosyal sorumluluk perspektifi altında güzel ve önemli bir şeydir. Şimdi bu cihazı daha fazla sayıda insan için erişilebilir hale getirmek istiyoruz. Çalışma çok cesaret verici sonuçlar verdi, bu çözümü mümkün olduğunca ulaşılabilir hale getirmeye değer.”


CNC tıbbi cihaz saç sistemi özelliklerinde benzersizdir: dirençli, performanslı ve anti bakteriyel, anti mantar ve hipo-alerjenik özelliklere sahiptir.


Çalışmadan ortaya çıkan memnuniyet derecesi yüksekte; hem geleneksel perukla karşılaştırıldığında 10 puan kazanan cihazın özellikle için sabit olması, görüntüyle mükemmel entegrasyon sağlaması, sizi “eskisi gibi “hissettirmesi, tespit edilemez olması, harika saç kalitesine sahip olması, kuaföre gitme imkânı sunması ve yönteminin kolay olması artı puan sağladı ve hem de yardımcıların CRLab profesyonellerinin sabrı, özverisi ve yetkinliği de olumlu yorumlar aldı.


IRCC Vakfı Ulusal Kanser Enstitüsü Klinik Psikoloji Yapısı Başkanı Claudia Borreani,

“Saç dökülmesi psikolojik açıdan en önemli sorundur, bu sorunla uğraşan kadınları nasıl yardımcı olabiliriz anlamak istedik. İki deneyimi karşılaştırmak için bir çalışma yapmayı seçtik: Geleneksel peruk ve CNC tıbbi cihaz saç sistemi. Bu nedenle geçmişte kemoterapi almış, peruk kullanmış hastaları dahil ettik. Amaç iki çözümü değerlendirmekti ve elbette estetik açıya ve günlük yaşamdaki etkiye odaklandık. Kemoterapi ve yan etkileri karmaşık bir deneyimdir ve ücretsiz olarak sunulan bu yeni tıbbi cihaz saç sistemini denemek istedik ve sonuçlar çok umut vericiydi.’


Kanser kadınların %47’si saç dökülmesini kemoterapinin en travmatik yönü olarak görmektedir. Kanser hastalarının %65’inden fazlası kemoterapiye bağlı alopesiden mustariptir, saç kökleri için ilaç toksisitesi nedeniyle, ortaya çıkan görünüm değişiklikleri büyük olasılıkla önemli psikolojik etkilere neden olur.


Salute Donna Onlus Psikolog ve Psikoterapist Alessandra Petruzzi, “CRLab tarafından yapılan tıbbi cihaz saç uygulaması, vücut görüntünüz de süreklilik duygusunu korumanızı sağlar ve kemoterapi kaynaklı Alopesiye rağmen hastalar her gün hastalıkla uğraşmak zorunda kalmaz. Böyle son teknoloji bir cihazın yardımıyla fiziksel bütünlüğü korumak hastalara sosyal hayat sınırlamadan veya kaçınmadan utanç duymama fırsatı verir. Saç dökülmesi belki de kanserin en tanınmış sosyal damgasıdır ve CNC tıbbi cihaz saç uygulaması kadınların zaten çok fazla rahatsızlık ve acı çekmenin nedeni olan durumlarını gizlemelerine yardımcı olur. Bu, onkolojik hastalığın yükünü hafifleten somut bir yardımdır.”

Comments


IMG_6558.jpg

Merhaba Ben

Saç Dedektifi

En doğru, en sağlıklı ve en güncel saç çözümleri ile saçlarınızın sağlığına kavuşmasını sağlamak için buradayım. Ben işimi çok ama çok seviyorum. “Saç” benim için hayatım oldu. İsterim ki benim saç önerilerim sayesinde siz de çok mutlu olun!

Benden Haber Almak İçin

Kayıt Olduğunuz İçin

Teşekkürler!

  • Facebook
  • Instagram
  • Twitter
bottom of page